Nieuws

15-12-2021 Tijdelijk geen trainingen op donderdag avond!!

Door het verscherpen van de RIVM maatregelen zijn er vanaf 16 december t/m 13 januari 2022 as. geen trainingen op donderdagavond.

Als dit weer toegestaan is bent u ook op donderdag avond weer van harte welkom.

Houd u bij het trainen svp wel aan alle basisregels zoals het RIVM deze voorschrijft!

Terrein HSV Denekamp

Donderdagavond. aanvang 19:00 uur  (Tijdelijk niet!!)

Zondagmorgen. aanvang 09:30 uur

 

Samenwerking HSV Denekamp met Dog Coaching Dinkelland

Vanaf dit najaar is er een samenwerking gestart tussen de Honden Sport Vereniging Denekamp en Dog Coaching Dinkelland.

Dog Coaching Dinkelland zal diverse gehoorzaamheidscursussen geven op het terrein van de HSV Denekamp aan de Brandlichterweg in Denekamp

Het is de bedoeling om doorlopend te starten met de cursussen. Naast een puppycursus zal er een beginnerscursus en een gevorderdencursus worden gegeven. Bezoek hiervoor de Facebookpagina van Dog Coaching Dinkelland.

Mochten deelnemers na het volgen van deze cursussen nog meer willen doen op het gebied van de hondensport dan kunnen ze moeiteloos aansluiten bij het programma dat de HSV Denekamp traint namelijk dat van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging.  

De basis van de oefeningen uit de cursus zijn ook de oefeningen die de leden van  HSV Denekamp zelf toepassen binnen het KNPV(=Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) programma. Ze vormen de basis voor elke soort van hondensport maar die zeker ook voor alle hondenbezitters van groot belang zijn.

De eerste lessen, van de 10 weken durende cursus, zijn zoals gewoonlijk een beetje wennen voor zowel hond als baas maar na dit begin ziet men al snel resultaat wat erg motiveert voor de rest van de cursus. Geoefend wordt er vooral op aandacht oefeningen en appél zoals volgen, afliggen en blijven, voedsel weigeren en volgen aan de fiets. De deelnemers zijn telkens weer verbaasd wat je een  hond kunt leren in 10 lessen.

Bij voldoende belangstelling worden er doorlopend Beginners en Gevorderden cursus gegeven.

Bent u hierdoor wellicht ook geïnteresseerd in hoe dit programma er uit ziet en wat deze tak van hondensport inhoudt kom dan rustig eens langs op ons oefenterrein aan de Brandlichterweg(direct rechts achter het Omleidingskanaal) of kijk op onze site www.hsvdenekamp.nl

U bent van harte welkom!

 SONY DSC