Nieuws

15-04-2022 Trainingen weer toegestaan!!

Gelukkig zijn de corona maatregelen zodanig versoepelt dat we gelukkig weer gewoon op onze normalen tijdstippen kunnen trainen. 

We heten daarom iedereen die interesse heeft in onze sport weer welkom op ons oefenterrein.

Ondanks het feit dat er weer veel mag verzoeken wij u desondanks om u wel aan alle basisregels te houden zoals het RIVM deze voorschrijft!

Terrein HSV Denekamp – Brandlichterweg 77DV, 7591 ND Denekamp

Donderdagavond. aanvang 19:00 uur

Zondagmorgen. aanvang 09:30 uur

 

Samenwerking HSV Denekamp met Dog Coaching Dinkelland

Sinds een aantal jaren is er, naast het normale (K.N.P.V.) programma van de Honden Sport Vereniging, ook een deel van de vereniging dat zich bezig houdt met gehoorzaamheidscursussen. Wij doen dat onder de naam Dog Coaching Dinkelland.

Dog Coaching Dinkelland geeft diverse gehoorzaamheidscursussen op het terrein van de HSV Denekamp aan de Brandlichterweg in Denekamp

Het is de bedoeling om doorlopend te starten met de cursussen. Naast een puppycursus zal er een beginnerscursus en een gevorderdencursus worden gegeven. Bezoek hiervoor de Facebookpagina van Dog Coaching Dinkelland.

Mochten deelnemers na het volgen van deze cursussen nog meer willen doen op het gebied van de hondensport dan kunnen ze moeiteloos aansluiten bij het programma dat de HSV Denekamp traint namelijk dat van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging.  

De basis van de oefeningen uit de cursus zijn ook de oefeningen die de leden van  HSV Denekamp zelf toepassen binnen het KNPV(=Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) programma. Ze vormen de basis voor elke soort van hondensport maar die zeker ook voor alle hondenbezitters van groot belang zijn.

De eerste lessen, van de 10 weken durende cursus, zijn zoals gewoonlijk een beetje wennen voor zowel hond als baas maar na dit begin ziet men al snel resultaat wat erg motiveert voor de rest van de cursus. Geoefend wordt er vooral op aandacht oefeningen en appél zoals volgen, afliggen en blijven, voedsel weigeren en volgen aan de fiets. De deelnemers zijn telkens weer verbaasd wat je een  hond kunt leren in 10 lessen.

Bij voldoende belangstelling worden er doorlopend Beginners en Gevorderden cursus gegeven.

Bent u hierdoor wellicht ook geïnteresseerd in hoe dit programma er uit ziet en wat deze tak van hondensport inhoudt kom dan rustig eens langs op ons oefenterrein aan de Brandlichterweg(direct rechts achter het Omleidingskanaal) of kijk op onze site www.hsvdenekamp.nl

U bent van harte welkom!

 SONY DSC