Informatie

Trainingstijden:

Donderdagavond         19:00 – 21:00 uur 

Zondagmorgen            09:30 – 12:00 uur

030 Mechelaar volgen

Wilt u meetrainen op één van deze dagen of gewoon even kijken, neem dan kontakt op met:

Jan Golbach: tel. 06 – 144 654 99

Adres: Brandlichterweg te Denekamp (direct achter het Omleidingskanaal Dinkel rechts)

Onze hobby bestaat uit het laten opgroeien van een puppy tot volwassen hond, waarna wij deze honden africhten volgens het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). De opleiding wordt beëindigd met een keuring.

Het africhtingsprogramma bestaat uit gehoorzaamheid- en behendigheidsoefeningen, zoekoefeningen en bijtwerk op een pakwerker. Het is een behoorlijk pittige opleiding voor deze honden die ongeveer 2-3 jaar duurt. De leden van de club helpen je graag om deze dressuurbeginselen onder de knie te krijgen.

De honden die wij africhten zijn voornamelijk Mechelse & Hollandse herders of kruisingen hiervan. Dit zijn erg intelligente honden die graag werken en ook nog sociaal zijn.

Wij zijn een kleine groep hondenliefhebbers die in verenigingsverband op een sportieve manier bezig zijn met het africhten van honden. Dit alles gebeurt op een mooi bosrijk terrein direct achter het omleidingskanaal aan de Brandlichterweg in Denekamp.

          Waterwerk mechelaar

Verschillende leden van de club zijn met hun hond voor geweest op een keuring en hebben het fel begeerde certificaat behaald. Het is dus niet alleen leuk om te trainen maar ook nog voor een bepaald doel op een hoog niveau. Veel van deze gecertificeerde honden worden door de politie, overheidsinstellingen en beveiligingsbedrijven aangekocht en (op straat) ingezet in zowel binnen- als buitenland.

Heb je interesse om op een leuke en ontspannende manier met je hond bezig te zijn, kom dan gerust eens langs voor een nadere kennismaking. Je bent welkom op ons oefenterrein.

Wij hopen dat u zo een goed beeld krijgt van onze vereniging maar ook van deze prachtige hondensport.