Dog Coaching Dinkelland

Gehoorzaamheidscursus HSV Denekamp onder auspiciën van Dog Coaching Dinkelland

Natuurlijk kunt u in een boek lezen hoe u een (jonge) hond moet opvoeden, maar het is veel leuker om naar een cursus te gaan. Bovendien heeft dat een aantal voordelen. Zo kan uw hond kennismaken met andere honden van andere rassen: een Mechelse herder is nu eenmaal groter dan een Jack Russell. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt. Daarnaast kunt u op de cursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen.

De cursussen worden uitgevoerd onder auspiciën van Dog Coaching Dinkelland.

                                                  

Voor meer informatie over de cursusplanning kunt u contact opnemen met dhr. Alwie Nieuwhuis

Tel.: 06 – 22 44 10 01 

Bezoek ook de Facebookpagina van Dog Coaching Dinkelland!

G en G 01 G en G 02

Doelgroep:

Beginners:

De cursus is bedoeld voor honden van ongeveer 5 maanden oud en de geleider moet niet jonger zijn dan 15 jaar of in overleg met de leider van de cursus.

Gevorderden:

De cursus is bedoeld voor honden die de Beginners cursus met goed gevolg hebben afgelegd en voor honden waarvan, na overleg met de geleider van de cursus, verwacht mag worden dat ze deze cursus kunnen volgen.

Doel en opzet van de cursussen:

Tijdens beide cursussen leert u hoe u spelenderwijs de (jonge) hond een aantal (basis)vaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken, volgen aan de fiets, springen, zoeken,  etc. Al naar gelang de cursus (Beginners of Gevorderden)die gevolgd wordt, worden de oefeningen getraind. Natuurlijk wordt er veel aandacht geschonken aan het socialiseren; het is zelfs een belangrijk onderdeel van de cursus. Verder kunt u op de cursus alle vragen stellen die bij u opkomen. Van zaken over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, het alleen laten tot wanneer kan ik beginnen met springen, fietsen, zwemmen, etc.

gedrag en gehoorzaamheid 3SONY DSC

Samen met de cursusleider kunt u vroegtijdig gedrag onderkennen dat later tot problemen zou kunnen leiden en dit in goede banen leiden. Tevens zou het een goede voorbode kunnen zijn op iets wat wellicht in de toekomst regel gaat worden: http://nieuws.tpo.nl/2017/02/23/bijtende-honden-moeten-dood/

Kosten en duur:

Voor verder informatie over de cursus verwijzen wij naar Dog Coaching Dinkelland.

Tijdstip: Beginners: elke maandagavond van 19:00 – 20:00 uur.

Gevorderden: elke dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur

Cursus benodigdheden: 

Een riem van ca. 1,80 mtr. , geen flexilijn + een gewone halsband of honden halster.

Voldoende kleine, lekkere beloningsbrokjes.

Een goed humeur en niet te vergeten een hond! 

Aanmelding: 

Neemt u contact op met 06 – 22 44 1001 voor uw aanmelding óf stuur een email naar dogdinkel@gmail.com óf naar hsvdenekamp@outlook.com met daarop:

– Uw naam, adres, postcode en woonplaats

– Uw telefoonnummer

– Naam van de hond, de leeftijd van de hond en het ras van de hond

– Welke cursus u wilt volgen: Beginners of Gevorderden

of

Kom langs op één van onze trainingsdagen.