Nieuws


Nieuws direct van de KNPV vind je hier.


Hondensport en sporthonden – het laatste nieuws vind je hier.

In deze speciale editie is er heel veel aandacht voor de winnaars van NK ’23 van de KNPV.

Zij vertellen in uitgebreide interviews hun ervaringen over de hondensport en het NK.


07-02-2024

Op 13 april en 4 mei zijn er weer 2 wedstrijden in de Jonge Honden Competitie.

Er zal worden gestreden in de klasse A (lichte werk) en in de klasse B (lichte werk + revieren en transport lopen).

De terreinen hiervoor worden bekend gemaakt op de voorjaarsledenvergadering van de afdeling Overijssel op 13 maart 2024.

01-02-2024

Nieuwe website voor DogCoachingDinkelland

DogCoachingDinkelland heeft een nieuwe website geopend. Hierop kunt u alle informatie vinden over de diverse cursussen die er worden gegeven + de tijdstippen van aanvang en de mogelijkheden van inschrijving hiervoor.

Kijk dus op www.dogcoachingdinkelland.nl

Training feestdagen 2023

Training: 1e kerstdag is er geen training, donderdag 28 december 2023 is er normaal training, nieuwjaarsdag is er geen training.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!


10-12-2022 Bezig met het trainen voor de jonge Honden Competitie

Op 29 april en 13 mei is er weer een Jonge Honden Competitie. Ook een aantal leden van de HSV Denekamp is flink bezig om hun honden daarvoor te trainen.


Samenwerking HSV Denekamp met Dog Coaching Dinkelland

Sinds een aantal jaren is er, naast het normale (K.N.P.V.) programma van de Honden Sport Vereniging, ook een deel van de vereniging dat zich bezig houdt met gehoorzaamheidscursussen. Wij doen dat onder de naam Dog Coaching Dinkelland.

Dog Coaching Dinkelland geeft diverse gehoorzaamheidscursussen op het terrein van de HSV Denekamp aan de Brandlichterweg in Denekamp.

Het is de bedoeling om doorlopend te starten met de cursussen. Naast een puppycursus zal er een beginnerscursus en een gevorderdencursus worden gegeven. Bezoek hiervoor de Facebookpagina van Dog Coaching Dinkelland.

Mochten deelnemers na het volgen van deze cursussen nog meer willen doen op het gebied van de hondensport, dan kunnen ze moeiteloos aansluiten bij het programma dat de HSV Denekamp traint, namelijk dat van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging.

De basis van de oefeningen uit de cursus zijn ook de oefeningen die de leden van  HSV Denekamp zelf toepassen binnen het KNPV (=Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) programma. Ze vormen de basis voor elke soort van hondensport, maar die zeker ook voor alle hondenbezitters van groot belang zijn.

De eerste lessen, van de 10 weken durende cursus, zijn zoals gewoonlijk een beetje wennen voor zowel hond als baas, maar na dit begin ziet men al snel resultaat wat erg motiveert voor de rest van de cursus. Geoefend wordt er vooral op aandacht oefeningen en appél, zoals volgen, afliggen en blijven, voedsel weigeren en volgen aan de fiets. De deelnemers zijn telkens weer verbaasd wat je een hond kunt leren in 10 lessen.

Bij voldoende belangstelling worden er doorlopend Beginners en Gevorderden cursus gegeven.

Bent u hierdoor wellicht ook geïnteresseerd in hoe dit programma er uit ziet en wat deze tak van hondensport inhoudt, kom dan rustig eens langs op ons oefenterrein aan de Brandlichterweg 77 DV  (direct rechts achter het Omleidingskanaal) of kijk hier.

U bent van harte welkom!

SONY DSC


12-03-2017 Tubantia – Nieuws en Regio

Training van pup naar krachtige politiehond in Denekamp

Twee keer in de week komen leden van de vereniging bij elkaar op het oefenterrein aan de Brandlichterweg. De rustige, bosrijke omgeving is de perfecte locatie om de voornamelijk Mechelse en Hollandse herders de training te bieden die ze nodig hebben. De oefeningen variëren van pakwerk waarbij de hond helpt met het voltooien van een in scene gezette arrestatie, tot opsporen van vermiste personen en het weigeren en negeren van aangeboden lekkernijen. Ook moeten ze over een schutting springen en een brede sloot overbruggen.

Belangrijk is dat de politiehonden in opleiding hun knop gemakkelijk kunnen omzetten. De hond die een halfuur geleden zijn doel genadeloos te lijf ging, kan daarna gewoon met kleine kinderen spelen. Hij doet geen vlieg kwaad.

Toch weet de Hondensportvereniging dat buitenstaanders nog steeds het idee hebben dat politiehonden gevaarlijk en vals zijn. Jan Golbach, voorzitter van de vereniging, weet dat er grote onwetendheid heerst. ”De aanname dat getrainde honden gevaarlijk zijn klopt niet. Honden voelen een situatie goed aan en grijpen alleen in als ze daar opdracht toe krijgen.

Vanwege onbekendheid is de sport behoorlijk aan het vergrijzen. Toch hoopt de vereniging dat jongeren zich bij de groep voegen. Een jonge pup volledig africhten tot volwaardige politiehond, dat is een ‘machtig mooie hobby’.’